25 oktober 2008

Välkommen in!

Tänkte idag ta er med på en tur i vår matsal. Passar på nu när det är städigt för en gångs skull :)
Vi väntar gäster imårån, lite släktingar kommer och firar Mellantösen.
Bilden ovanför är där man kommer in till oss. Såhär såg det inte ut för några år sedan, då fanns här ett litet rum för t.ex. utekläder m.m. Och det nyaste nya är räcket och trappan ner till källaren där bastun och tvätt"stugan" är. Mycket behändigare att bada bastu nu än tidigare då vi måste gå yttre vägen för att komma till källaren, vinter som sommar!


Här har vi kökssoffan och matsalsbordet.
Vi letade länge efter ett tillräckligt stort bord så vi skulle få plats för hela stora släkten. Bordet mäter med 2 tilläggskivor 270cm. Ibland kan vi ha det trångt men vi brukar nog alla kunna klämma oss vid bordet :)


I andra ändan av rummet har vi vårt "hjälpbord". Vi hade olika planer för att utnyttja utrymmet men denhär lösningen blev det tillslut. Är helt nöjd med det, här kan man göra mycket. Under bordet har jag tänkt nångång sedan lägga en hylla eller nåt liknande för "diverse saker" :)


Ser man sedan till höger kommer stället som vi har planerat att ha en gammal kakelugn på. Kakelugnen köpte vi för några flaskor konjak och whisky. Den hade legat under en pressu i ca 15 år så den har lite skönhetsfel. Än har vi inte råd att kakla upp den så i väntan på den har jag tagit in ett bord från förrådet som är från min farmor. Den fyller ut tomrummet tillsvidare riktigt bra, och lite bilder på barnen såklart :)


Strax till höger om bordet kommer man in till vardagsrummet.


Till sist en helhetsbild över rummet. Som ni ser har vi lämnat köket öppet för att få mer rymd. Vi gillar att ha gäster och då är det trevligare om man kan se varandra om man pysslar i köket. Dessutom är det behändigt så man kan hålla ett öga på barnen då man kokar mat :)
Till höger går trapporna upp till våra sovrum. Både köket och sovrummen tar vi en annan dag :)

Ikväll ska jag på en älgfest. Min man "offrade" sig att bli hemma med barnen så jag får komma ut och träffa lite folk jag oxo, som han så vänligt uttryckte sig! :)
Och på tal om den måste jag nog göra mej klar!

Ha en härlig lördag kväll! Vi ses!

2 kommentarer:

Lina sa...

Vilka fina höstbilder du har tagit! Hunden på bilden liknar vår hund lite grann. Vad är det för ras?
Hälsningar, Päivi

Kamomilla sa...

Vad roligt att få se bilderna från köket! Ser ut att vara välplanerat och praktiskt! Visst är det kul att kunna både umgås och ha överblick medan man fixar käket.