13 januari 2009

Vått och slaskigt

Med barn är det inte så roligt just nu att vara ute... Man blir våt och smutsig. Inte precis alla mödrars dröm att stå och tvätta kläder efter varje lekstund där ute...
Jag vet jag vet, det finns inget dåligt väder- bara dåliga kläder, men inte ens barnen tycker alltid om att vara ute i ur och skur hur bra kläder man än har.

Därför styrde vi våra steg mot skogen och hämtade lite krafter därifrån istället! Tänk så annorlunda det är i skogen, färgrannt, fridfullt och lugnt...


Härligt bollig mossa :)







Barnen är kvicka som små skogsmöss och ville inte precis fastna på bild :)


Sedan händer det nåt underligt i trädgården...
Första bilden här nedan är rabarbern.



Antagligen ogräs. Efter (nästan) -20 och is, regn och snö och trots det på väg upp i mitten på januari...


Här i mitten kommer upp en knopp på en viol. En visserligen frosttålig växt menatt den faktiskt ännu är tålig efter snö och smällkall vinter?? I allafall fantastiskt :)

Inläggen droppar inte tätt här precis. Maken sitter på datorn och skriver skoluppgifter och slutarbete så all tid vid datorn går åt till det!

Annars lunkar dagarna på här. Lillebror busar och flickorna hejar på :)

Ha det så gott!

3 kommentarer:

alegni sa...

oj, så din mossan är!
men hjälp, har rabarbern redan börjat sticka upp!?
jag förstår barnen, vem vill vara ute i sånt väder :( här har vi förresten -10 grader nu. det är för kallt...

alegni sa...

mossan är alltså fin, kanske inte din ;)

Galleri MochB sa...

Härliga bilder! Som en riktig trollskog...:O) Underbart att kunna leka där! Hos oss ha vi nog också dåliga kläder... igår kom storasyster hem med en stor reva på nyaste julklappsbyxorna, och det är inte första gången. Allt är söndrigt och smutsigt... fast bra ändå att de tycker om att vara ute och röra på sej...:O)