2 september 2010

Småkaos

Jihuu, nu har vi eldat på riktigt i kakelugnen. Men den första glädjen var kort - den rök in något förskräckligt. Hur i hela fridens murargubben har murat förstår vi inte men det kom rök från kakelspringor lite här och där.... Nu har min man tätat längs springorna i väggen och köpt hem lite kakelfog så vi får se hur det är efter fogningen. Men den är varm ännu nästa dag så den funkar, inte helt felfritt, men ändå.

Kaoset beror på min man. Han ringde mej på jobbet och sa att han tänker måla halltaket så att vi kan tapetsera hallen i helgen. Äntligen säger jag, hallen har väntat på att tapetseras i bara typ 3 år, tror jag... :)


Det här är ett utrymme jag har svårt att möblera. Vi skulle behöva ett stort skåp som slukar i sig alla barnens ute kläder, och alla tusen skor, men den är långsmal och rymmer inte riktigt något jättestort skåp (som jag sku villa ha). Men det kanske löser sig nångång :)

Nu ska vi äta nåt gott kvällsmål men maken, vi hörs :)

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Det ska verkligen inte komma in rök genom fogarna!!!! är killen verkligen yrkeskunnig???

Att det röker in, kan vara helt normalt- det bildas ett luftlås i rökkanalen. Det kan man få upp med att bränna små mängder papper först. Men rök genom fogarna ska det väl nu inte komma- det kan vara livsfarligt!!

Galleri MochB sa...

Vår öppna spis sprack tvärsöver redan första gången vi eldade i den, och det skyller vi också på murargubben... Men nu har vi det fixat och njuter var gång vi eldar i den! Hoppas det fixar sej för er också!
Skall bli roligt att se hallen sen när den är klar. Trevlig hösthelg!
Kram Mia

Marie//Tekla Maräng sa...

Det var inte roligt att det rök på så många ställen. hoppas att ni får till det.
Vad skönt med snart *ny* hall.
Trevlig helg:)

Westergård sa...

Oj då, de var ju inge kul med rök i huset. Men yur har du en händig karl! ;)

Väntar att få se hur hallen blir!! Inte lätt att möblera...I know!!

Villa Wenla sa...

Hejsan!
Du har vunnit ett kors (Jeanne D Arc Living) i vårt lotteri (www.villawenla.blogspot.com), kan du maila oss: info@villawenla.fi
Grattis :)