25 augusti 2010

Äntligen färdig

Inte så lätt att ta bilder i ett rum där belysningen inte riktigt räcker till och blixten får alla färger att se så kalla och opersonliga ut...

Ja, det tror och hoppas vi i varje fall. Ett arbete som tagit 1 år att få färdigt.... Åh, vad skönt det är! Det har plågat min man mer än mej, han kan inte tåla halvfärdiga projekt så nu tog han saken i egna händer och med hjälp av en vän fixade de det sista på kakelugnen. Det fattades en bit av kransen, röret som leder ut röken i pipan och toppen/hatten (vad man nu ska kalla den).Och tadaa, vi premiär "eldar" i den :)
Vi vet inte ännu om den ska fogas eller få vara som den är.... Det ser kanske inte riktit bra ut med de mörka springorna, dessutom är den inte rätt ihopsatt heller tror vi. Det smalare borde ha börjat ovan om luckan och inte först där uppe. Den är lite bucklig liksom...
Gubben som skulle göra det här åt oss har vi inte hört av sedan, ja på flere månader. Kanske jag inte kommenterar saken destuvidare, men lite besvikna på hur det har gått är vi.

På tal om att elda så har vi eld i köksspisen ikväll och många många små lyktor med ljus i, det börjar vara lite kyligt i luften. Vilket mys-pys med höst hör ni :)

5 kommentarer:

Vekarus sa...

Voi kuinka kaunis uuni!

Marie//Tekla Maräng sa...

Härligt att ha kakelugn att elda i.
Det är det bästa med hösten att man kan myspysa riktigt med levande ljus och som ni med en egen brasa-
Kram:)

Nette sa...

Vacker. Passligt blev den också klar till höstrusket och mörknet!

Ms Kissekatt sa...

Kakelugnsinvigninsmyspyskvällfest?

Livet på Sjögård sa...

Hmmmm, varför int ;)