22 september 2010

Storasyster

Törnrosa balletten i operahuset :)
Ute och apar sig :)

 Ute på gården :)

 Gufas bröllop
Kompis maskerad-kalas

 Maskerad i förskolan

Jag har varit hemma med ett febrigt mellansyster-barn sedan måndagen (så det löste sig med skjussandet till stan-stressen :) och ack vad skönt det har varit :)

Tänkte skriva en liten rad om min teater-apa för jag var med henne till tandläkaren idag, hon hade en tid för det ilade någonstan bak i tänderna när hon åt... Och tandläkaren bekräftade det jag redan gissade, ett hål i tanden! Det vaar ju lite spännande för nu var det ju inte ett vanligt besök som man gör via skolan utan nu var det lite mer än så....
Då tandläkaren sa att hon bedövar så att det inte känns illa när hon borrar greps min dotter av panik när hon såg sprutan, och så gjorde jag oxo. Svettig, tårögd och med bultande hjärta satt jag och höll en stört gråtande dotters hand och försökte se lugn ut.
Hur lätt är det att sitta där brevid och vara lugn ut och stötta henne? Jag lider nämligen av en (lindrig?) tandläkar skräck och obehag för sprutor. Därför har jag fött 2/3 barn utan någon som helst bedövning (med nr.3 kom jag in till bb med feber och trodde jag inte skulle orka så bad om en spinalbedövning). Kan tandläkarskräck ärvas? Nämligen även min mamma och min yngsta syster lider av samma problem.

Hur är det med er och tandläkarbesök?

Hoppas min tös aldrig behöver gå flere gånger i samma ärende till tandläkaren med, det hoppas jag så innerligt. Och kanske hon tar på allvar nu det här med att det är viktigt att borsta tänderna noga varje dag :)

1 kommentar:

Westergård sa...

Usch jo nej, hu va hemskt! kan inte vara lätt att sitta där o se sitt lilla barn lida! Fyyyyyy! Jag HATAR tandläkare. Var precis före flytten o drog sista visdomstanden som IIIINTE behagade loss lätt. tror han fick nån spricka i min käk alltså, aooooo!!!!