16 maj 2010

Mys-lördag
mmmm
Fresita.... :)

...
och batong...
Idag har vi myst. Först storarsyster och jag på tumis i stan, hade lite ärenden att springa som hårklippning och loppis m.m.Sedan  kom våra vänner med sina flickor (jämnåriga med våra) och bada i strandbastun. Hade rört ihop en jättegod matig sallad med bl.a. potatis, rädisor, gröna bönor (i orginalreceptet stod det färska ärter med skida och allt (sugar snaps) men hittade inte så jag använde gröna bönor istället. (lika gott tror jag) sallad, färska kryddor, vårlök och lite oliver. Som dressing blev det bara olivolja, en skvätt balsamico, pepparkryddblandning, torkad vitlöksflarn från kvarn och gourmesalt som jag sedan blandade färdigt i salladen. Det blev supergott!
Drack lite fresita till maten, en flickig och god sparkling vine,  väldigt praktisk storlek på flaskan; inte för stor men inte heller för liten. Bör avnjutar riktigt kall!
Till efterrätt köpte jag ett färdigt botten (det är första gången jag provar med det och resultatet var helt gott) som jag fyllde med lime-kvarg-vitchoklad grädde och toppade med färska jordgubbar och vitchokladspån. Mmmmm, gott!

Den översta bilden är tagen niotiden på kvällen då vi började äta, och under en timme senare såg det ut som på den nedersta bilden.
Resten är lite av maten. Har nya söta hjärtformade köksskålar förrästen, väldigt söta och behändiga till allt möjligt :)
Och sedan såklart av våra simmande tösar :)Nu ska jag sluta nattuggla ocg gå och lägga mej, vår övernattengäst (mellansysters kompis) brukar vara uppe med tuppen... :) *gäsp*

4 kommentarer:

alegni sa...

tack för komplimangen, vännen!

så underbart det ser ut hos er också! vilket väder i mitten av maj, eller hur?
maten du bjöd på ser så somrig och härlig ut. skulle gärna ha tatt för mig där jag med... :)
kram

Kamomilla sa...

Simmat?? hujedamej!

Vad gott det ser ut, allt det där! :) Jag jobbade på alko det året som fresitan kom ut, och jösses ändå-den tog slut nästan i hela landet den sommaren!

Galleri MochB sa...

mmm så gott det både låter och ser ut! Våra barn har också tagit sitt första dopp denna helg... :O)

Sjöboden sa...

Mums vad jag blev hungrig nu! Det lät verkligen gott.... Låter härligt med en strandbastu!

kram C