13 maj 2010

Sommarprojekt - strandbastun


Har varit en ganska passiv bloggare den senaste tiden, ni vet, det där samma vanliga - tiden räcker inte till helt enkelt. Barnen kräver helt otroligt mycke närvaro av mej och sedan när det är tyst och lugnt i huset orkar jag inte så mycket själv mer än att kasta mej i soffan. Eller ännu värre - att gå och lägga mej ;)

Medan våren går sin stilla gång och sommaren närmar sig vaknar alla trädgårdsdrömmar upp. Eller den nakna verkligheten. I det här fallet menar jag strandbastun! Den håller ohjälpligt på att gå under för vinterns isar och höstens högvatten. Undan för undan faller/glider stenarna iväg som är grunden för bastun så operation rädda bastun har påbörjats. Min man är så duktig, har varit i skogen och sågat till stockar, kompisen kom med nån stor grävare och hjälpte till med att få dem ner i bottnet. Och jo, det är gamla husbalkonger ni ser (för dem som undrade). Ovanpå ska det byggas ett däck (eller vad det nu kallas) och sen nångång när vi har råd igen så kommer det en brygga med en stege, mycket behagligare att ta en simtur genast från bastun :)
Och som den nedersta bilden visar behövs lite uppdatering innuti bastun oxo. Det är taget från  omklädningsrummet, färgen på väggen är antagligen nån båtbottenfärg...

Nu har min man åkt iväg igen så allt står lite still, men uppdaterar då han kommit hem igen och vi har hunnit vidare på projektet!

5 kommentarer:

Nette sa...

Oj, jag kan redan se framför mig däcket.. åh, härligt. Om vi kunde flytta vårt hur ner till andra sidan stora vägen så vi också skulle ha stran! Lycka till. Låter ganska jobbigt det där med att ha mannen borta så ofta. Kämpa på där!

mitt skärgårdsliv sa...

Jo det där med tiden känner jag till... den vill inte räcka! Mycket jobb med gamla hus alltid ska nåt räddas :) men härligt med strandbastu det kommer att bli jätte fint! Ha det bra!

Jenny sa...

Hej!
Vad härligt med strandbastu!
Det minns jag från mina barndoms somrar hos farmor o farfar i Karelen:)

Kul att du är med o tävlar hos mig!

Ha det gott!

Kraam Jenny

Kamomilla sa...

Där finns potential till nåt alldeles härligt!!

Galleri MochB sa...

Oj så härligt att äga en egen strandbastu :O) Låter hur skönt som helst...