8 september 2013

IndianSommar och god Mat

Nu får min sommarpaus vara slut har jag bestämt. Det har varit min bästa sommar på länge och det har varit så mycket av alltmöjligt, och ingenting, att bloggen fick helt enkelt bli på sparlåga... Men nu - bäck in the game :)

September går snart in i andra veckan och idag njuter vi av indiansommar,  bästaste sommarvädret där ute än! Eller vi får lite av båda, så att säga. Den friska, klara höstluften med fantastiskt solskensväder och sommarvärmen på dagarna!
~ ~
Vi har gjort så god mat med barnen idag, de fick göra sin egen mini-pizza med sina favorit ingredienser och jag gjorde tomater i ugn med färsk timjan och fetaost. Världens godaste :) Vill du göra egen så gör som jag...

Då behöver du:
1-2 tomater per person
1 kruka färsk timjan
1 pkt fetaost
Olivolja
Balsamico

Börja med att lägga ugnen på 200 grader. Ta fram en tillräckligt stor ugnsform till tomaterna så att alla ryms, och på bottnet häller du rejält med olja. Det ska täcka bottnet och lite till. När du tror att du hällt tillräckligt med olja så lägger du en skvätt till :) Ta timjan och klipp av en rejäl bit (eller ta fast allt) och antingen klipper du grovt eller lägg hela krukan med kvistar på oljan. 
Skär sedan tomaterna på hälften (inte lodrätt utan vågrätt) och rada på timjan-oljebädden, skvätta över rejält med balsamicon. Här är det "more is more" som gäller :) Öppna fetaost paketet och ta stora bitar som du "sprinklar" över tomaterna. Sådär, nu är säkert ugnen varm så det är bara att lägga in formen i ugnen. Allt detta ska vara i ugnen tills fetaosten fått svag färg, ca 15 minuter beroende på ugn, och lägg fram på bordet.
Detta ska du sedan äta med gott bröd (rekomenderar foccacia!), häll mycket av olivoljebalsamicon med på tallriken som du sedan doppar brödet i. Himmelskt gott! 
Tomaterna kan du äta som sådant med brödet eller med något gott kött till, grillad höna eller något gott kallskuret kött t.ex.

Önskar er en skön fortsatt söndag kväll! :)
3 kommentarer:

Kamomilla sa...

Ser verkligt mumsigt ut!

alegni sa...

I agree with the above!

Mrs Kissekatt sa...

Nam! Ska definitivt testa!