20 augusti 2011

Årdning på Torpet (varning! oreda!!)

Om någon skulle komma och banka lite vett i skallen på oss vore jag tacksam. Nu har vi ju liksom lite fixat sysselsättning åt oss - igen. Eller mej, min man är ju på jobb ännu några veckor :) 
(fast han var hem en sväng när det inte fanns laster att köra och då flyttade han dörren jag visar bild på där lite längre ner).

I de 6 år vi har bott här har vi hela tiden haft projekt på gång, de tar liksom aldrig slut. Men det är väl så de ska vara när man har ett gammalt hus att ta hand om? När det ena är fixat, då ramlar följande över en. Och ibland har man så många på en gång att man måste prioritera. Som vi har gjort hittills. Vi har prioriterat bort vår sovrumsrenovering nu i 3 år. I 3 år har min tapet väntat på att få komma upp och pryda väggen.

Och vetni, här en dag i veckan när jag städade där för femtioelfte gången så fick jag nog. Vårt golv knakade (det sjunker ihop på ett ställe) sängen otymplig för rummet (eländigt att rymmas brevid för att bäddas), vårt klädskåps he***te från Jysk hölls knappt ihop och dessutom rymdes inte våra kläder dit. Dessutom är det svinkallt där på vintern. Gaaah!
Så jag gick bestämt till min man och sa att nu orkar jag inte längre. Nu får det vara nog! Jag är hellre fattig än lever med det där sovrummet.

Sagt och gjort. Så nu lever vi kappsäcksliv :)

 Vi började med att flytta dörren. Nu är dörren på en bättre plats i förhållandet till rummet innifrån sett.
På den översta bilden uppe till höger ser ni att vårt sovrum är en tillbyggnadsdel och är utanför orginalbyggnaden för där syns brädfodringen uppe på väggen. Vårt hus har varit vitt nån gång i tiden :)

 Och nu är det bara att börja riva golvet. He*****es skåpet liggen ihjälhugget där i en hög... Nu ska jag ta fram våra gamla fönster och putsa upp dem. Hela den här väggen ska bli skåp!Matsalen har blivit tillfälligt sovrum och matbordet har flyttat ut till vardagsrummet. Där ligger alla mina kläder i högar och på väggen där hänger mina klänningar och tunikor tillsammans med min gubbes finskjortor...

När det här sen ska sluta vet jag inte. Men vi e ganska vana vid det här laget att inte bo som vanligt. Senast vi fick ta till tillfälligt sovrum hade vi sängen där soffan är nu. Då cementade vi köksgolvet (som är i rummet mittemot) och det som är matsal nu var en enda röra... Dessutom med småbarn... Tänk att vi överlevde det. Man blir seg med tiden ;)


7 kommentarer:

Lotta sa...

Vilket projekt! MEn visst är det just så med gamla hur - alltid nåt att göra. Men det kommer att bli superfint och ni får en stor belöning för jobbet! Ha en skön helg. Jobba inte ihjäl er ;)

Sjöboden sa...

Hahaha!! Jag känner igen det där. Särskilt jysk h***etet, lovat min sambo att jag aldrig mer ska köpa något där. Lycka till!

kram C

nattugglan sa...

Jag känner igen det där emd sovrum..golv som knakar o garderob som inte nått ryms i.. o då är det inte Jysk...utan på plats byggd nångång på 50 talet...den är alldelses för liten o så jävla opraktiskt...men vi lever med det..o sen så går dagarna o år ...o inget har hänt ännu på 30 år..jag blir oxå arg då jag ska städa där..så nu är jag oppretad igen..suck.. men sover bra gör vi iallafall.. o du ska se vad ni får fint sovrum då det e klart..

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Hihi! Kul att se att det är lite oreda hos andra också!
Ha en bra vecka!

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Hihi! Kul att se att det är lite oreda hos andra också!
Ha en bra vecka!

Vendela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vendela sa...

Åh vad roligt med pågående projekt. Speciellt när det händer saker lite hela tiden och allt är i förändring.

Jag jobbar för ett byggforum där man kan lägga upp sina byggprojekt, delvis för att visa sig själv, men även för att visa andra hur processen går/gått till. Man kan därför sprida inspiration, få feedback och få se andra byggprojekt. Jag kan även erbjuda en liten morot om ni känner för att lägga upp ert projekt där. Är ni intresserade eller har frågor kan ni kontakta mig på vendelabyggla@gmail.com