6 oktober 2010

Växthus


Ja, jag sitter här i vackraste hösten och tänker redan på nästa vår. Skulle allra helst hoppa raskt över det "jobbiga" då årstiderna skiftar. D.v.s den där tiden då det inte riktit mer är höst men inte heller vinter och det är kallt ute och bart på marken. Kanske några envisa höstlöv ännu hänger kvar i träden. Man anar att vintern är på kommande...


Sku så gärna villa ha ett litet växthus, för lite tomater o sånt... Har inte plats för nåt stort orangeri/växthus/lusthus som jag sett i otaliga reportage och på andra ställen. Jag skulle nöja mej med ett litet, som det här.
Har kvar fönster från då vi bytte till nya i vårt hus. Men frågan är om de räcker till allt jag vill göra med dem? Minns å andra sidan inte hur många jag försökte spara, och hur många av dom som faktist finns, men så många som möjligt för min man ville egentligen kasta allihop. *hmph*
Har redan så många planer till fönstrena... Bl.a sku ja ha villa ha ett vitrinskåp, ett stort klädskåp, linneskåp.... Ja, ni vet. Listan kunde göras längre :)
Ja, vi får se sedan i vår hur det går. Om någon* har tid, eller ork, att starta ett nytt projekt

*min man :)

Bilderna här ovan tog jag förra året i Lovisa på Wanha Waraa Paremmin/Lovisa gamla dagar (eller hur det nu hette, minns inte längre).

11 kommentarer:

alegni sa...

det var ju lite ovanligare modeller på dessa växthus. vårt nuvarande "tomatskåp" är byggt som ett skåp mot garageväggen. tar inte mycket plats, men rymmer ändå tre tomatplantor. nu vill jag dock ha en lite större boning för något fler plantor :)

Galleri MochB sa...

Har också ett lager med gamla fönster i uthuset, som jag någon vacker dag skall tvinga mannen att plocka ihop till ett växthus ;O)
Härlig form på dessa bilder!

mitt skärgårdsliv sa...

Hejsan! Har en hel hög med gamla fönster jag vill ha till växthus men tiden till det har inte räckt till... eller det är ju inte jag som ska bygga det utan min man! Växthuset på bilden är jätte mysigt! Känner till det där, listan kan bli mycket lååång ;) Ha det bra!

Förgätmigej ♥ sa...

Jag skulle också vilja ha ett växthus. Ett litet och gulligt.:-) Kram Stina

En vacker vardag sa...

Vilket gulligt litet växthus! Sånt skulle man inte tacka nej till. Fast jag skulle nöja mig med en trädgård överhuvudtaget just nu :)

Skönt att höra att andra har trots också. Just nu känns det jättejobbigt och man får bråka om allt. Så känner man sig som en usel förälder hur man än gör :( Inge roligt alls! Hoppas det är en fas som går fort över.

Ha det gott i höstrusket!

hallkulla sa...

Hej på dig!

Roligt att du hittat till min blogg samt kommenterat!!
Vi var just på skattjakt (efter lite tjat) och vi hittade 3st gamla slädar! Så nu har vi två fina gamla och charmiga slädar på trappan. Jippiii!!
Gissa är jag glad!! :)
Visar snart bilder på bloggen!! :)

Önskar dig en fin kväll!
Kram
Pi

Marie//Tekla Maräng sa...

Så härligt med ett eget växthus.
Kram:)

En vacker vardag sa...

Jag har en liten utmaning åt dig i bloggen :)

Ha en fortsatt fin söndag!

Huset på landet sa...

Jag drömmer också om ett växthus och massor av andra saker också som man kan göra av gamla fönster ;). Men ett projekt i gången, suck.
Charmiga bilder från Lovisa!

Kram, Nicole

Hwita Villan sa...

Hejsan!

Tack så hemskt mycket för kommentaren på min keramikblogg - så glad jag blev! Oj, men då är du ju nästan en expert. Själv är jag under självlärning (nytt ord ;-) ) och tackar bl.a. Simon Leach för bra klipp på youtube.

Vilken härlig växthusinspiration! Det där lilla såg ju fantastiskt ut! Det kan ju inte vara så svårt att göra egentligen... Hmm... Nu satte du grilelr i huvudet på mig.

Ha det bra!

Kram M

Lottaspace sa...

Ja, vem skulle inte vilja ha ett växthus. Men självklart av gamla fönster isåfall!

trelvig helg!
Kram, Lotta
p.s du har något att hämta hos mig!