12 februari 2011

Late "afternoon" teaTjejkvällen igår var egentligen ett födelsedagskalas. Och inte vilket födelsedagskalas som helst utan ett late "afternoon" tea party på Cafe Helmi. "Late" därför att det började kl.18 och avslutades kl.21 tiden varefter vi sedan fortsatte till Paahtimo på en drink...

Vår värd för kvällen på cafe helmi berättade lite historia bakom afternoon tea... Mitt minne är lika långt som hos en guldfisk, kommer inte ihåg hälften heller så försökte lite söka på nätet (wikipedia):

"Anna, 6:e hertiginna av Bedford, (1783-1857) anses vara uppfinnaren av "Afternoon tea". Hon brukade bjuda in sina vänner en stund på eftermiddagen till en lätt måltid med te kombinerad med promenader i parkerna. (Innan åt britterna endast frukost och kvällsmat). Hon sägs ha gjort te till en omtyckt måltid och till en social händelse."

Det var verkligen en upplevelse. Borden dignade (nästan) av godheter och vi drack jätte gott early grey te... Man skulle börja med salta pajer (spenat-getost) och fortsätta med scones och olika sorters marmelad - och vispad grädde! Sedan avslutade vi med macarons, runebergstårtor, citronpaj och sandkaka.... Jag rullade nästan ut därifrån :)

Gå gärna in på hemsidorna till Cafe Helmi och Paahtimo. Det finns massor med intressant historia i vår stad... Jag tror nästan jag kommer att turista ordentligt nu inkommande sommar :)


3 kommentarer:

Kamomilla sa...

Vilket ställe! Wau!

Marie//Tekla Maräng sa...

Så trevligt och vilket ställe.
Ni ser ut att ha jätte mysigt.
Kramar:)

Lottaspace sa...

Vad roligt det låter och vad fint det er ut!
Kram, Lotta