21 januari 2012

Farmors finservis




Likörglas med guldkant och finservis - farmor. Vinglas - vanligt varuhus tror jag. Bestick - loppis

Här är den. Blåvit och härlig! Har inte ännu använt dem alla, bara mattallrikarna som är så små. Mätte dem till 23cm i diameter, passar mej och barnen som är små i maten, värre är det med min man som behöver äta "karaportioner" ;) (fast han kan ju ta den stora som är där under dem på översta bilden kom jag på nu :) ).
Saknar lite fler mattallrikar, har bara 5 st. så det blir bara t.ex familjen som kan äta. Eller närmaste vännerna :)

Orkade inte fixa bilderna destu mer, det var lite knepigt då det idag har det varit ganska grått ute (snöar) så ljuset innomhus var därefter oxo... Har haft en trög dag med lite huvudvärk och noll inspis. Fast det är lördag. Och jag fick sova länge imårse. Tror jag att jag lägger på bastun, tar ungarna med mej, tittar på en film och så tar vi det lugnt resten av kvällen.

Önskar er en skön fortsatt lördag kväll!

18 januari 2012

Never ending story?



Klocka och fågelbur-halsband, från Dublin. Hjärthalsband, Våga.

Slänger in här några bilder från vårt sovrum, ljuset var så bra idag : )
Där i spegeln ser ni farmors stol, sliten - och gul *ryser*. Ska fixa den men har ännu inte hittat rätt tyg. Vill ha nåt som känns rätt ända inne i maggropen och det tyget har jag ännu inte hittat... Jag älskar blåvitt så om ni har tips på nåt sånt så hojta. Eller nåt annat fint : )

Sovrummet är ännu inte helt färdigt, nåt som verkligen ska bli bra tar lite tid. Måste liksom hitta rätta grejer först : ) Här, här, här och här (undrar om dom kom i rätt ordning nu...) finns lite fler bilder om vårt sovrumsprojekt... Haha, det här kommer väl att vara ett till av våra evighetsprojekt ;)

På jobb imorgon igen, lillebror har tagit igen sig riktigt bra fast aptiten är inte ännu helt vad den brukar... Peppar-peppar har inte flickorna visat nåt att dom skulle bli sjuka dom med. Men en skön dag har vi haft idag, lillebror orka skida medan flickorna var och skrinna, och ååh så han skrattade när han föll. Varje gång : ) Hurraa för vintern!

16 januari 2012

Random Monday Inspiration









Nya veckan började inte som jag tänkt mej, lillebror blev spysjuk mitt i natten, nattsömnen har det ju sen blivit lite si och så med, så vi har tagit det väldigt lugnt här hemma idag... Har varit dödstrött hela dagen, slösurfade en ledig stund och har hittat en härlig butik på nätet, sku köpa alla klänningar på bilderna här ovan om jag hade vunnit på lotto i lördags ;) och får mej ack, att längta såå efter sommaren....

Med hopp om en bättre dag imårån... :)

15 januari 2012

En söndagsfrukost




Såhär gott är det :)

En söndagsfrukost man kan njuta av behövs ibland,
så jag och barnen bakade croissanter och åt dem med lite sylt. Eller ja, egentligen öppnade vi bara burken och rullade ut dem på plåten :)

De fina faten har kommit från min farmor, de är rätt små om man dukar dem till en middag (men kanske man inte föräter sig då ;) ) Till samma serie hör det ännu såskanna, soppterrin och några olika stora serveringsfat. Visar dem nästa gång lite närmare...

Jag och några andra kvinnor, mer eller minte bekanta, har träffats sen i höstas i form av en slags bokklubb. Vi läste alla samma bok och träffades med jämna mellanrum för att diskutera det vi läst. Vi har haft så underbart roligt, ätit gott och druckit några glas rött, att det är synd att det igår var den sista träffen, så vi var alla överens om att vi inte skulle sluta träffas utan fortsätta. Väntar med spänning på nästa träff!

13 januari 2012

Äntligen fredag





Min duktiga hjälpreda!


Vi har ju äntligen fått vintern till oss.
Även om den gärna sku få skärpa sig lite och inte slaska ena dagen och frysa på nästa....

Vår oljepanna strulade förra veckan och vägrade fungera så vi hade lite kallt i huset, tur att vi har en stor vedbod fylld med ved så vi har kunnat elda extra mycket i vedspisen. Nu fungerar den till all lycka som den ska igen och visst eldar vi ännu men inte lika mycket.

Äntligen fredag ja. Har igen haft en fartfylld vecka och det ska bli skönt att få sova läänge om mårnana den här helgen, mitt sömnkonto har gått lite på minus sidan. Märks att jag är ensam hemma med barnen igen.
Har helt på riktigt tänkt glömma lillebror på dagiset åtminstone 2 dagar i rad...
Har som tur en jättefin svärmor som hjälpt mej med dagishämtningen.

Helgen kommer oxo att bjuda på många kalas och en bokklubbsträff och det ska bli så roligt. Låter som ett passligt återhämtningsprogram för mej :)

3 januari 2012



Hej där! Har haft en liten bloggpaus,
decembermånad har varit fullspäckat med program och då blev det till att prioritera...
Första vardagen efter jul och nyår är här, ett nytt år och en ny fräsh start.... 
Vad ska vi hitta på i år då? :)