30 juli 2011

Att välja

Ja, att välja vad man vill göra... Städa och fixa, eller njuta av stunden? Jag valde det senare :)



Hade ju även tänkt berätta om vår resa till Åland... men det får bli till en annan dag.

Ha en skön helg!


* edit: har nu plockat 7 liter körbär och det finns såå mycket mer att hämta :)

29 juli 2011

Oväder




Vi hade oväder igår med efterlängtat regn. Milda makter sånt muller åskan har, moder natur är bra kraftig ibland... Väldigt intressant att kunna beskåda - på avstånd, men ibland oxo på nära håll. :)

Vid sådant här väder brukar det hända lustiga saker med mitt hår... Se själva :)


Försök att ignorera badbaljan, moppskaftet och den klottiga spegeln :)

Efter ovädret kunde man tro att det fuktiga tryckande vädret skulle lätta lite grann men det tycks nog bara fortsätta. Men jag klagar inte, mitt hår är så krulligt att det är skoj för en gångs skull. Jag ärvde nämligen inte samma fina naturlockiga hår som min mor har, det visar sig bara vid samtliga tillfällen (som nu).

Nu börjar det sakta dra ihop sig mot vardagsrutiner igen. Skola, jobb och dagis börjar...
Tänkte göra ett litet sammandrag av våra sommaräventyr bara jag kommer så långt.
Nu väntar en plättsmet på mej :)

10 juli 2011

Mumsig frukost


Vilken vardagslyx att bara behöva gå utanför sin egen dörr och få det godaste till morgonmål - här med naturell jugurt, mysli - och färska bär.

Fast mina jordgubbar fick ett tragiskt slut. Min man körde över plantorna med gräsklipparen... Tydligen hade han bett mej flytta plantorna till ett annat ställe, jag har väl hört på med bara ett öra. Eller inget öra alls verkar det som (men det är helt vanligt :) )
Det att mitt jordgubbsland kanske hade ett och annat ogrässtrå som lite skymde jordgubbarna har inget med det att göra och min man hade helt fel i att tro att jag hade flyttat dem... Petitesser....
Iallafall, nu är jag utan jordgubbar. Jag är lite småsur på min man men jag tar varje chans jag får att påminna (tjata ihjäl) honom om att han har lovat mej ett växthus! Haha.
~ ~
Idag kommer vi att åka på en spännande semesterresa. M/AUX Alexandra (KLICKär ute och seglar och nu ska min man köra henne till bla. Åland så jag och de 2 älsta barnen kommer med. Vi kommer tillbaka i slutet på nästa vecka så här kommer att bli en liten bloggpaus tills dess (om jag inte får tag i en dator att låna).
Och på tal om Alexandra så är hon med i det nyaste nummret av Maalaisunelma. Gå och köp vetja, där e fina bilder :)

4 juli 2011

Hatten på hyllan


Solen är i moln, luften är svalare och solhatten får vila.
Vi har haft fantastiska sommardagar hittills. Solbrända axlar, god mat, simmat och solat vid stranden och bastubad och vänner...

Återkommer :)