19 oktober 2010

Så var den här :)


Väntan på julen. Myset, ni vet, allt det där :)

Vi hade höstlov förra veckan (fast de lediga dagarna gick åt att vänta ut en envis förkylning) men vi hann en sväng in i skogen, jag och barnen. Där plockade min mellersta en näve mossa som hon gav mej "för du tycker ju om mossa, mamma"- sa hon :)
Ja siitä se ajatus lähti (och därifrån fick jag idén) om man säger så :) Så nu pryder vår trappa en väldigt vintrig dekoration fast jag nog hade tänkt vänta tills efter halloween... När vi kom in kunde jag ju inte låta bli att söka fram alla mina sparade jultidningar från x-år bakåt... Sedan kom barnen springande med en julCD. Oj, så juligt vi hade det :)

Har en flaska glögg kvar ännu från förra året. Kollade... jo, datumet håller ännu... Kanske ikväll :)




16 oktober 2010

Home Sweet Home



 eller allternativt: Seven years of bad luck.

Vi (min man) fick sedan äntligen hallen/entrén färdig. Tapeten är äntligen på plats (me lite hjälp av svärmor faktist). Jag är bara lite sen av mej att raportera för min man har ju varit på jobb redan i 5 veckor. Men det är först nu som jag har fått det lite piffat uppåt väggen ;)



Vi hade stor röjning av bodan (byggnaden som syns där i bakgrunden)i augusti. Det behövdes verkligen; dit hade vi stoppat allt mellan himmel och jord som vi inte behövde just nu men kanske sen nångång... Där har grejerna sedan stått i flere år orörda. Dit hade jag även lagt denna spegelram som jag en midsommarafton lyckades få sönder och drog en mega stor 7 års olycka över mej ;). Spegelglaset låg överallt och i samma veva kom midsommargästerna. Det var inte så roligt att börja midsommaren så...
Min man som va i röjantage lyckades nästan slänga ramen men som jag kidnappade tillbaka och gömde i lekstugan :)

Här är den nu på väggen igen, på samma ställe som tidigare då den ännu hade en spegel i sej (få se vad min man säger när han kommer hem :)).... Har ni förslag på vad jag skulle kunna lägga dit? Jag har funderat på fotografier på familjen.. Men ifall någon har en annan skojig idé så tål det ju att funderas på :)


Till sist en bild på nyaste Gamla Stan-köpet :)
Jag har alltid sagt att det är livsfarligt, åtminstone för pengabörsen, att vistas där ;) Fast denhär gången gick det ganska bra.
Och på tal om Gamla Stan har det öppnats en ny butik, Sevelyn.
Farligt farligt... :)


Ni ska absolut ta er en titt i Våga-butiken här .
 
  

6 oktober 2010

Växthus


Ja, jag sitter här i vackraste hösten och tänker redan på nästa vår. Skulle allra helst hoppa raskt över det "jobbiga" då årstiderna skiftar. D.v.s den där tiden då det inte riktit mer är höst men inte heller vinter och det är kallt ute och bart på marken. Kanske några envisa höstlöv ännu hänger kvar i träden. Man anar att vintern är på kommande...


Sku så gärna villa ha ett litet växthus, för lite tomater o sånt... Har inte plats för nåt stort orangeri/växthus/lusthus som jag sett i otaliga reportage och på andra ställen. Jag skulle nöja mej med ett litet, som det här.
Har kvar fönster från då vi bytte till nya i vårt hus. Men frågan är om de räcker till allt jag vill göra med dem? Minns å andra sidan inte hur många jag försökte spara, och hur många av dom som faktist finns, men så många som möjligt för min man ville egentligen kasta allihop. *hmph*
Har redan så många planer till fönstrena... Bl.a sku ja ha villa ha ett vitrinskåp, ett stort klädskåp, linneskåp.... Ja, ni vet. Listan kunde göras längre :)
Ja, vi får se sedan i vår hur det går. Om någon* har tid, eller ork, att starta ett nytt projekt

*min man :)

Bilderna här ovan tog jag förra året i Lovisa på Wanha Waraa Paremmin/Lovisa gamla dagar (eller hur det nu hette, minns inte längre).

1 oktober 2010

Trevlig helg!





Hej, kommer bara in för att önska er trevlig helg :)
Imårån åker vi och hälsar på pappa som kommer med  fartyget till Ingå och sedan åker vi vidare och hälsar på mommo och mofa i Ekenäs...