28 augusti 2009

Goddag Fredag



Fredag och min "sista lediga dag"(inklusive helgen såklart) innan mitt nygamla jobb nästa vecka. Denhär helgen kommer att vara fullspäckad med program så jag är alldeles vimmelkantig.
Bl.a är det Skördefestdagarna och ölfest nu fredag och lördag. Se här om du vill läsa mer, men tyvärr stod det endast på finska *sur*.


I vackra Lovisa är det igen dax för Renovera ger mera under helgen. Här kan du läsa mera! Gå gärna in och titta på de fina husen som är med. Det händer massor, bl.a. gårdsloppisar, antikmässa, konstutställningar, gårdscaféer, torg m.m.... Hittade förråret ett härligt skrivbord på ett gårdsloppis men efter vårt bröllop så var jag totalt utan pengar och 120€ för ett gammaldax skrivbord var nog inte såå mycket egentligen men är man fattig som en loppa så är man. Harmar mej ännu oxo men hoppas på att få syn på det nu i söndag igen och då ska jag slå till :)


Men samtidigt som jag sku villa gå omkring i Lovisa på söndagen så är det den årliga 3-kampen för barnen (och andra "stora" barn :) och det kan man ju inte missa... Alla barn som deltar får sedan vid lillajulfesten en pokal och den brukar vara jätteviktig. Festen alltså, inte pokalen ;)


Och så har vi då lördagen. Vi ska på ett dubbelt 50-årskalas till mina föräldrar i Ekenäs, det är min moster och min morbrors sambo som båda fyller jämna år. Det ska bli riktigt roligt med fest :)
Till min morbrors sambo gjorde jag en liten tavla och med risk för att möjligtvis avslöja presenten i förväg hur den ser ut så visar jag den nu :)




Jag är inte så duktig på det här ännu med att dutta färg med hjälp av chabloner. Eller ska vi säga att jag saknar tålamodet med att förbereda. Ni vet, meta ut kanterna så texten inte går utanför eller blir sned samt kolla att mellanrummen mellan bokstäverna blir någotlunda jämn.... Suck! Efter några olika mer eller mindre "bra-dåliga" versioner gav jag upp och bestämde att den här får duga. Åtminståne blir bokstäverna snyggare så här än med mina egna kråkfötter :)


Har som sagt ganska mycke omkring mej i helgen så vi hörs nästa vecka igen så tills dess ska ni ha en jätte skön helg!

25 augusti 2009

Dukat för stugliv



Nej, vi ha ingen stuga för vi bor redan färdigt på landet (fast jag har nog alltid villa ha ett landeställe...). Syftar mest på Lekstugelivet :)
På ett loppis i sommras fyndade jag lite småkoppar (som syns på hyllan på bilderna lite längre ner) som har flyttat till barnens värld. Dessutom kunde jag ju inte låta bli att köpa dessa söta glas och matservisen från IKEA tidigare på sommaren :)
Den prickiga bordduken är antagligen en duk till t.ex en brödkorg från green gate men jag tyckte den passade mycket bättre hit :)






Nu börjar lekstugan bli så mysig att jag snart flyttar dit.. Vad månne barnen sku tycka om det? ;)



Måste bara dessutom visa en bild på vad flickorna har fått. Vet inte vem som är mer förtjust i dem, jag eller flickorna :) men vad det är roligt att mata flugor åt dessa köttätande växter.
Den som känner mina barn vet att den här växten är såå typiskt våran Vilda Matilda, vår lilla fröken som till natten tar en monsterbil och krokodilmjukisen (en stor en) att krama om
:)

23 augusti 2009

Snörvel

Vitmålad bricka som jag hämtade bort från farmors bastubyggnad i våras då den skulle rivas. Och njuter av de sista luktärterna från blomrabatten, tänk vad gott de luktar... :)

Har gått och blivit förkyld. Typiskt när jag har så mycket jag borde få gjort.... Har dock nästa vecka ledigt så jag hoppas jag blir snabbt frisk från det här eländet så jag skulle få saker och ting gjorda.



Förra söndagen gick dessutom lillebror och föll så illa att läppen sprack upp och han slog övretänderna ganska illa och tandköttet var riktigt blodigt. För att vara på den säkra sidan åkte vi upp till jouren och visade upp honom. Läkaren sa att han kunde inte bedömma hur det var med tänderna men att han tyckte att jag sku väcka honom några gånger under natten för att kolla att han inte har fått hjärskakning....



Jag behövde aldrig väcka honom, han vaknade själv av att munnen värkte så jag tog det som ett gott tecken att han gapade efter värkmedicin :)
På måndagen ringde jag tandläkaren och hon tyckte att vi skulle komma och visa tänderna. Väl där var lillebror duktig, hon fick känna och se. En tand var lite lös och vi sku följa med hur den blir, om tandköttet runt den blev inflamerat måste den antagligen tas bort... :/ Änsålänge har jag inte sett några tecken på det så vi får hoppas att allt går bra!




Här är till sist en bild på våra katter, mor och son. Så sött när de ligger och kramar om varandra... :)


Ska ta och vila lite nu så jag får bort denna eländiga förkylning... *snörvel*

15 augusti 2009

Loppis-biten



Tack så hemskt mycket för att ni delade med er era tankar i förra inläggets kommentarbox. Väldigt uppskattat och viktgt att höra att andra har haft liknande tankar. Att det ska vara svårt att släppa saker och ting, vetni. Och när jag är så mycket ensam hemma så kan det vara svårt att tänka på att jag nog inte är ensam om att känna det såhär. Efter en tid kommer man inte längre än sin egen napa. Men det är nåt jag får ta och jobba på... Babysteps, ni vet :)


Ett kuddvar (eller hur heter det? :) med rosor, samt det blårandiga från förra årets "loppisskörd". Ett syns ännu (knappt alls) längst bakom alla, ett sådant dynvar som man knyter fast i långsidan och med ett litet broderat monogram på.

Loppan ja. D.v.s jag tog en helt "appropåare" in via ett loppis i stan idag. Har faktiskt saknat "loppisröjandet" den här sommaren. Har inte hunnit gå på ett enda loppis pga att jag har jobbat (förutom ett lantloppis i början av juli men det räknar jag inte med, det var ju utomhus ;) ).
Ibland har jag suttit här hemma och harmat mej över alla "fynd" som jag missar... Jag vet, det är ju lite att plåga sej själv ;) Men idag gjorde jag som sagt en liten avstickare från butiksresan och blev inte det minsta besviken.






Kuddfodralen kostade 1,20€/st och det fanns ännu flera kvar, borde jag månne se om de finns kvar ännu imårån?? De är hemmagjorda och det gillade jag.
Skålarna med rosenmönster kostade 3€ för 4st (borde matcha de små expressokopparna jag hittade på lantloppiset).
Siffran "1" kostade 1€ och här måste jag tillägga att jag inte ännu känner mej säker på om jag gillar bokstäver och sifferskyltar eller inte (man ser ju mycket av dem hos var och varannan bloggare :) ) men den här kunde jag ju inte bara lämna där... Och den vita skålen bar jag hem för också 1€.

13 augusti 2009

Livet här på sjögård

går vidare trots att jag inte har uppdagterat på evigheters evigheter... Ni får ursäkta mej!
Har varit ganska slut i kropp och själ... för min värsta fiende är jag själv. Hem, barn, jobb, stress och allt annat däremellan, tar så mycket av min energi. Värst är ju när jag har så stora krav på mej själv om saker jag sku villa ha uträttat men inte hittar tid -eller ork- till och så går jag och stressar upp mej själv :(
Skulle vilja njuta av nuet men oftast går kvällen i ett huj och där ligger jag sedan och snarkar i soffan kl.22 på kvällen (förutom i dag då) ;)

Alltmöjligt smått och gott har dock hänt under sommaren som jag förhoppningsvis hinner visa er...


Ville bara säga ett litet hej till er där ute så ni inte tror att jag glömt bort att blogga... ;)