30 april 2009

Valborg och 1 maj



firade vi med disco, barnen och jag, och far i huset var och startade igång strandbastun. Skulle egenligen posta inlägget igår redan men jag orkade sedan inte mer. Var så trött så trött, jobbet kräver sitt med tidiga mornar (är lite ovan ännu), känner mej lite grötig i huvudet så jag låter bilderna tala för sej :)


Klockan är 18 och vi kan börja fira :)


Glad sjörövar lillebror (om än lite suddig...)




Det är störtomöjligt att få en vanlig bild på storasyster, hon spexar alltid, teaterapa som hon är :)
Fast den nere till vänster blev riktigt fin.


De har sina "disco-kläder" på och är redo för fest :)




Festen var livad må ni tro, full fart på...
Helst skulle de ha hört på "Hard rock halleluja" av ni-kan-gissa-vem :) men just den låten hade jag inte.

Popcorn hör till också...


Och lite mera spex :) *ihahhaa*


Kalasbordet besöktes ofta


Men som med alla fester så tar det roliga slut i något skede...


....och kvar ligger det mindre roliga... ;)



Vi har vaknat till ett fantastiskt fint första maj väder. Bara vi alla vaknat till ordentligt ska vi börja röra oss utåt och jag ska ta och putsa opp lite grejer som jag var och hämtade hem från ett rivningshotad bastubyggnad förra helgen hos min farmor.
Jag har lovat att visa många olika saker men allt kan inte visas på en gång så får ta och dela upp det an efter... Tålamod.... var det väl jag behöver :)

~~"~~ Hoppas Ni har en fantastisk helg ~~"~~

25 april 2009

Veckoslut


Hej alla! Jag trodde aldrig att en fredag kunde vara såå rolig.
Att sätta sej i bilen och veta att arbetsdagen är slut och nu finns bara frihet - i 2 dagar bara visserligen, men ändå :)
Vädret har varit ljuvligt, t.o.m + 15 i skuggan!!


Jag trivs helt bra på jobbet, vikariatet jag fick är för tillfället på ett dagis och jag har blivi så förälskad i en liten 1½ år gammal kille, han är bara för härlig :)

Största skillnaden jag hittills har märk med att vara på jobb är att jag har inte släpat hem kassvis med mat. När jag kommer hem finns samma mat kvar i kylen, mjölken håller på att bli gammal (mot att vi förut drack 10l i veckan minst och nu har klarat oss på knappa 3l) och allt ligger kvar på samma ställe som när vi lämnade huset på morgonen. Underligt men skönt.


Åkte hem via blomsterhandeln igår och köpte hem lite nejlikor för att fira att det är FREDAG. Hittade t.o.m. ranunkler (men de var oranga!!), härliga hortensior och annat smått och gott men det hämtar jag en annan dag.
Pelargonerna hittade jag också men det fanns bara i "mommoröd" färg och ceriserosa... Inte mina färger precis. Jag får bara vänta på att mina vita (från förra året) ska växa till sej och börja blomma.


Nu har jag druckit kaffe (som jag inte känner smaken av pga snuvan) och ska ta itu med lite hushållssysslor jag inte hunnit med - sedan ska jag till stan och shoppa! :)
Mycket jag vill ha men tror jag satsar på skor till både mej och lillebror.

Ah vad skönt det är med veckoslut!

22 april 2009

Längtan



efter varmare väder!

Nu har jag varit 3 dagar på jobb och nu börjar jag vänja mej. Inte minst med att det är så mycket att komma ihåg men barnen fick världens dunderflunssa under helgen och smittade ner mej. Har varit på jobb ändå för jag har varken haft feber eller stegring men nog en outtömlig kran med snor där näsan skulle vara, en plåtburk på huvudet och bomullsstussar i öronen.

Några mornar i rad har vi haft svagt minusgrader då jag stigit upp, väldigt trist då man vet att maj är så nära.
Jag väntar ju på sol och värme, capribyxor och linne...

För att bota min eländiga flunssa och sommarlängtan bläddrade jag igenom lite av förra sommarens bilder. Utom den översta, den är säkert 3 år gammal, men den är så härlig. Så sku jag villa vara hela sommaren lång, på en hängmatta i björkens svalkande skugga....

**Duns**
Ajoo, jag är ju på jobb hela sommaren.....
Men redan bilderna piggar upp mej så det gör inget :)


Lillebror och pappa klipper gräset en varm julidag
Väntar såå att pionerna ska blomma igen :)



Min syster och hennes pojkvän på vår strand


Melissa


Matilda


Vad vore en sommar utan studsmatta? :)


Här ser man stranden från verandatrappan.


Vill också ha sommarbrun hud...

Lovade visa vad jag köpte hem från Våga-kvällen men nu har min karl åkt bort den här veckan och tagit kameran med sig och de ilder jag redan hade knäppt och överfört på datorn åkte med i hans laptop *typiskt* så dem visar jag sen senare.

Nu är det dags för sängen för mej så jag orkar upp när klockan ringer 5.30 i mårån bitti...
*gäsp*

17 april 2009

Våga


Har tidigare skrivit att jag varit på "smyckesparty" - Våga-kväll- och det var dax för ett igår igen. Tänkte nästan missa hela tillställningen, för glömsk som jag är så glömde jag anmäla mitt intresse att delta... *typiskt mej* men det hela ordnade sig till all tur, tack snälla Charlotta :)
Sku inte ha velat missa det!

Stämningen på "partyt" var härligt avslappnat, inte minst pga trubaduren som seglade runt i lokalen och sjöng och spelade på sin gitarr, men att vara omringad av vackra saken får mej alldeles salig, och kanske ost och vin bordet hade nåt med saken att göra också :)

Synd bara att man inte kan köpa hem av allt man såg.... ;)


























Kunde inte bestämma mej för vilka bilder jag sku visa så jag visar en hel del... Nåt jag inte kom ihåg att ta bild på var ost och vinbordet och klädstången med TineK kläder.

Svärmor och makens lillebrors flickvän förjde med, och även lillebror. Honom kunde jag inte lämna hemma med gubben som ju har sitt ben av. Därav är endel bilder suddiga, lillebror var inte precis stilla i famnen :) Ändå gick allt bra.

Vad jag köpte hem visar jag en annan dag, just nu väntar nåt spännande att göra, nåt jag har velat göra länge men inte fått "lov" till förrän nu *helighetsfull*
:)

15 april 2009

Det blev en dag på stranden...

Solen har varit framme idag och värmt våra bleka vinterkinder :)
Jag kan inte förstå att dagarna går så snabbt frammåt, snart är det valborg och efter det är det redan maj!



Barnen fiskar efter småkräk

Mamma njuter av en kaffepaus i solen

och passar mamma inte på blir hon utan... :)



"Påskprickarna" gillade lillebror och ville ha dem igen :)


Bäst att passa på nu att njuta av strandlivet för jag har nämligen fått inte ett - utan två jobb innom loppet på 2 veckor! Helt ofattbart att jag efter 8 år hemma med barnen ska börja jobba. Och jag börjar redan inkommande måndag!
Det andra jobbet börjar 1.6.
Det ska bli helt roligt, har en tid redan känt mej rastlös här hemma...

Det ena jobbet sökte jag som sommarjobb och det andra ringde jag i januari på men då hade alla platser redan blivit fullsatta men den vänliga damen i andra änden luren tog ändå upp mitt namn och nummer - ifallomatt, sa hon.
I går ringe hon sedan till mej och undrade om jag ännu är intresserad. Och det var jag nog :)

Det här med dagis är ett annat kapittel för sej, det ska sparas hit och det ska sparas dit i vår stad i år så det är ont om platser men till all tur har jag hittat en annan tillfällig lösning. Men till hösten har jag nog som planer att de minsta ska få gå på dagis, storasyster går då ju redan i andra klass. Stora tösen!

Jag har börjat få brådis att få alltmöjligt (både viktigt och oviktigt) gjort tills nästa vecka så jag har inte riktigt hunnit blogga.
Nu har jag dock en stund för mej själv så nu ska det bli rundvandring... :)


Ha en skön fortsättning på kvällen!

10 april 2009

Långfredag


Det är presis det vad jag är rädd för, att denna fredag blir låång... Mellansyster började spy inatt och har ännu för någon timme sedan inte mått bättre än. Nu går jag och väntar att de andra också ska bli sjuka... Jag vet, jag är lite pessimist...
Det är inte en värst roliga inlägg jag skriver, alla bara är sjuka jämt :/
Hoppas det bättrar snart... :)

Förra veckan satt jag och sydde lite, närmare bestämt en liten duk att ha i brödkorgen. Tyget har jag köpt från en nätbutik för ett år sedan och har inte riktigt vetat vad det sku bli av förrän nu...


Sedan slutade symaskinen fungera, den hade lite konstigsta ljud innan. Jag är säker på att det beror på alla knappnålar lillebror pluttat in genom små hål och springor i symaskinen.
Ja just det - jag ska få en ny symaskin. Hade ett sent kombinerat 30- och 2 års kalas på alla hjärtans dag för släkten och då fick jag veta att de skramlat ihop en gemensam present till mej - en symaskin :)

Fick ett meddelande förra veckan att leveransen är försenad och den kommer först i slutet på april. Då är den redan 1 månad försenad.
Och jag med mitt dåliga tålamod....





Där ovan var lite bilder från mitt pysselbord i sovrummet.

Gott med lite kaffepaus mellan varven....



Om inte annat så måste jag nog passa på att önska er alla en Glad påsk!